LogoSCN-1

SNung

SN Ung er sprogcentrets afdeling for kursister i alderen 18-25 år. Vi dækker alle danskuddannelser på alle moduler.

Undervisningen er fordelt på tre dage om ugen. Begyndermodulerne får tilbudt 15 lektioner om ugen jf. lov om danskuddannelse. De højere moduler har 18 lektioner om ugen, da de supplerer deres danskuddannelse med FVU start, FVU læsning og FVU matematik. Ved at kombinere danskundervisning med FVU får kursisterne mulighed for at tage flere prøver og dermed kvalificere sig til at gå videre i uddannelsesforløb.Undervisningen afspejler livet som ung i Danmark, og vi arbejder med temaer og metoder, der er særligt relevante og egnede for unge. Undervisningen tilstræber tempo, drive og energi.I løbet af skoleåret arrangerer vi fælles ture og temaundervisning på tværs af hold. Vi har også to årlige projektuger.
I forbindelse med kommunalvalget i 2017 gennemgik vi den proces, det er at oprette et parti, lave info-materiale og holde valgmøder. Det var en intens og koncentreret indføring i dansk lokaldemokrati.
I foråret 2018 arbejder vi med uddannelsesmuligheder i Danmark. Vi besøger uddannelsesinstitutioner i området og får selv besøg af studerende. Der er stor fokus på at styrke de unges sociale netværk og derigennem sikre et godt fremmøde.
Målet for SN Ung er, at de unge lærer at gå i skole, så de bliver klædt på til at kunne tage en uddannelse efter sprogcentret.  Undervisningen har også fokus på jobmuligheder for unge.

SN Ung har en vejleder tilknyttet en dag om ugen, og hun tager sammen med de unge fat i nogle af de udfordringer, der er med at lære sproget og finde veje i det danske samfund.


Tilbuddet er finansieret ved modultakst og FVU-takster.

Koordinator for SN Ung: Stine Rømer Ege Møller, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., tlf. 72328589

Vejleder for SN Ung: Ulla Clausen, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., tlf. 24211364

Afdelingsleder: Anne Rasmussen, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., tlf. 22820816

Vedhæftninger
Download denne fil (SN Ung.pdf)SN Ung.pdf[ ]276 kB2018-05-23 14:08

Udskriv

Er du...

Kursist - Selvstuderende

Kursist - Selvstuderende

Tilmeld dig afsluttende prøver i dansk: Eks. indfødsretsprøven eller Dansk 3
Sagsbehandler

Sagsbehandler

Hvis du har en borger, der har brug for danskundervisning
Andre

Andre

Har du eks. udenlandske ansatte, der kunne tænke sig at blive bedre til dansk?